Стотици се простиха с Павел Панов

Валери Симеонов откри международната селскостопанска изложба „АГРА“

Подготвено е 72-часово задържане за стрелялия срещу полицаи в село Орешник

САЩ: Ще присъстваме в Черно море, Русия да свикне с това

Осиновителите на деца до петгодишна възраст ще ползват платен отпуск за една година

Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Комшия облече нощницата на съседа и легна в леглото му

Протести стягат в Онкодиспансера в Пловдив

Медицинският персонал на КОЦ (Комплексния онкологичен център) в Пловдив стяга протестни действия преди общинската сесия на 4 юни, на която ще бъдат обявени резултатите от проведения конкурс за нов управител и той ще бъде утвърден от местния парламент.

По неофициални данни досегашният шеф д-р Калин Калинов е получил с 15 стотни по-ниска оценка от другия кандидат – д-р Красимир Вальов, чиято управленска програма предвижда сливане на КОЦ-а с друга по-голяма болница.

Лекари, сестри, служители и пациенти обаче продължават да настояват онкодиспансерът да запази юридическата си самостоятелност и дейност, и във вторник или сряда в Народното събрание ще бъде внесена тяхна подписка срещу готвеното сливане. Според пловдивския депутат от Реформаторския блок доц. д-р Димитър Шишков, най-вероятно КОЦ ще мине под шапката на най-голямата държавна лечебница под тепетата – Университетска болница “Свети Георги”. “Лично министър Петър Москов гарантира, че никой от персонала на КОЦ-Пловдив от 380 души няма да бъде съкращаван. От евентуалното сливане доволни ще бъдат и лекарите, и медицинският екип, и най-вече пациентите. Но не и някои хора, чиито финансови интереси ще бъдат засегнати”, коментира лидерът на ДБГ-Пловдив.

Според доц. д-р Димитър Шишков има доста смущаващи факти, свързани с КОЦ-Пловдив. “Над 30% от разходите на всички онкодиспансери у нас за 2014 г. са направени от пловдивския КОЦ. В същото време той е отчел за 2014 г. 26 000 пациенти, което е близо 2,5 пъти повече от преминалите през онкодиспансера в София 11 500 столичани. Все пак в родния ми Пловдив живеят 350 000 души, а населението на столицата вече е от близо 2 млн. Лично за мен тези цифри са смущаващи”, коментира доц. д-р Шишков, който е в здравната комисия на парламента.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете