Жената до Бареков ще се бори за кметския стол в София

Жената до Бареков – Мария Календерска беше номинирана от инициативен комитет и подкрепена от „България без цензура“ за кандидат-кмет на София, съобщи партията на официалния си сайт.

ББЦ е първата партия, която обяви своята кандидатура.

„Смятам да бъда граничарското куче на изхода на финансовия отдел на Столична община. Ще покажа къде са дупките и корупционните схеми без да отричам направеното и ще извадя столицата от летаргията от поговорката „Кучетата си лаят, керванът си върви“, заяви Календерска.

„Издигаме млад човек, неопетнен, който да води тази битка със статуквото. Г-жа Йорданка Фандъкова е добрата фея, тя казва добрите новини, но лицето на столичния Общински съвет зад нея е като картината "Викът" на Едвард Мунк. Това е грозното лице на корупцията, в която участват всички политически сили“, мотивира кандидатурата на Календерска лидерът на ББЦ Николай Бареков.

В програмата си благоевградчанката предвижда изграждането на нов студентски кампус в северната част на София, с което да бъдат привлечени западни университети да отварят филиали в града.

„Нужно е ново образователно средище, в което нито един частник няма да може да придобива собственост“, обясни Календерска.

Друга цел на Календерска, ако поеме столицата, е да „прочисти центъра на София от цялата тълпа нелегални имигранти”.

Николай Бареков заяви, че кандидатурата на Календерска е одобрена от градската структура на партията в София и независимо дали тя ще излезе като независим кандидат, издигната от Инициативен комитет, или бъде издигната от партията, ще получи подкрепата на „България без цензура“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини