Дело срещу баща убиец започва отначало

Делото срещу бащата убиец, който преби до смърт 7-годишната си дъщеря Пламена навръх миналия Великден в Русе, започва отначало. Това съобщиха от съдебната палата в крайдунавския град. В понеделник Пламен Петров /39 г./ ще застане пред окръжния съд, след като Великотърновският апелативен съд /ВТАС/ отмени присъдата му и върна делото за ново разглеждане от друг състав. Апелативните магистрати се мотивират с допуснато процесуално нарушение.

М.г. Пламен Петров беше осъден на 16 г. затвор, а съпругата му Емилия Петрова беше оневинена. Прокурорът по делото настояваше бащата да лежи доживот зад решетките. За съучастничката му и мащеха на Пламена той поиска присъда от 6 месеца пробация и 150 ч. общественополезен труд. Окръжните магистрати се мотивираха, че Пламен Петров не допускал, че Пламена може да издъхне от зверския бой. Затова и присъдата му е за евентуален, а не пряк умисъл в причинената смърт.

Садистът пребил до смърт дъщеричката си в апартамента им в бл. "Мура". Бащата се вбесил, че тя не иска да прочете на празника урок от читанката. Той започва да я налага с юмруци, ритници и дръжката на метла пред очите на по-малката й сестричка Десислава /5 г./. Веднага след инцидента момиченцето е прибрано в социален дом под полицейска закрила.

Биологичната му майка Деница Атанасова иска да си го вземе и очаква доклада на Агенцията за закрила на детето. След развода с Пламен съдът й отнел родителските права. Втората му съпруга Емилия също поиска и получи развод. Тя няма претенции за издръжка към бившия си мъж и след арестуването му живее при родителите й в Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право