Съпрузите грабители се разкаяха в съда. Родителите им: Не ги оправдаваме (обзор)

Рангелови са се предали на полицията не от разкаяние, а като разбрали, че ги издирват

“Много съжаляваме. Не бяхме на себе си. Искаме да продължи животът ни и да гледаме 3-годишния си син.” Това обявиха вчера пред Софийския районен съд Боряна (32 г.) и Рангел (28 г.) Рангелови. Те добиха популярност, след като бяха заснети от камера как ограбват магазин за цигари и алкохол, а клипът бе пуснат в интернет.

Вчера прокуратурата поиска постоянното задържане под стража на съпрузите. Те отговарят, че на 26 май около 21,30 ч на столичния булевард “Македония” се опитали да приберат 1031 лв. от касата от магазина. За целта атакували продавачката Цветанка Амбова, Рангел опрял газов пистолет във врата й, натиснал тялото й надолу и изкрещял: “Извади парите от касата, иначе ще те гръмна!” От насилието търговката получила контузия на палеца и кръвонасядания под дясната мищница, посочва медицинска експертиза.

По време на грабежа съпругата Боряна се опитвала да отвори касата, но така и не успяла. Накрая съпрузите отмъкнали само 11 кутии цигари и избягали. В суматохата Рангел изпуснал мобилния си телефон в магазина.

От прокуратурата вчера заявиха, че продавачка категорично е разпознала бандитите. При претърсване в дома им в общежитие, блок № 7 в Студентския град, криминалистите открили газовия пистолет и бейзболната шапка, която Рангел носел по време на грабежа. От държавното обвинение определиха нападението като “дързко” и “брутално”.

“През последните дни в медийното пространство не се намери нито един коментар, който да обясни колко глупаво и странно е поведението на Рангелови”, обяви защитникът им Атанас Атанасов. Той поиска съдът да пусне клиентите му под домашен арест.
“Рангел работи на трудов договор като зам.-управител на склад в “Технополис”, а Боряна е студентка в първи курс по специалността „рентгенов лаборант” в медицински колеж „Йорданка Филаретова”. Тя в сряда има изпит и е редно завърши сесията”, заключи адвокатът. Той подчерта, че Рангелови сами са се предадали и са съдействали на МВР.

„Аз ги посъветвах“, допълни той.

“Искам да уча и да гледам детето си. Пуснете ме”, каза в последната си дума пред съда Боряна.

Съдия Топалова изтъкна, че решението на съпрузите да се предадат в полицията не е плод на разкаяние, а на това, че разследващите вече ги издирвали. Тя видя небрежност, а не неопитност в грабежа, като визира изпуснатия мобилен телефон в магазина.

“Пострадалата Амбова е заявила, че по-рано през деня съпругата Боряна е посетила магазина, но не купила нищо. Това говори, че ролите в нападението са били внимателно разпределени”, каза съдийката.

Топалова упрекна семейството грабители и в липса на родителски качества. Тя опроверга и първоначалната информация, че те ограбили магазина, защото били притиснати от теглен кредит. “Напротив, те не са били в затруднено финансово положение”, каза съдийката и ги остави за постоянно зад решетките.

Вчера в съдебната зала дойдоха и бащите на Боряна и Рангел. Те бяха лаконични пред съдебните репортери: “Изобщо не ги оправдаваме, нека си получат заслуженото.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право