Изземват 130 759 лв., заработени от проституция

130 759 лв. трябва да плати на държавата жена, осъдена условно в Разград за придобито имущество със средства от предоставяне на помещения за секс, проституция, както и за укриване на доходи и неплащане на данъци за тях.

Жената е получавала и детски, декларирайки, че няма доходи. Взетата от нея сума като подпомагане, е възстановена на държавата. Освен солената финансова санкция тя получи и 1 г. лишаване от свобода с 3 г. изпитателен срок. Наказанията са регламентирани в подписано споразумение между подсъдимата Е.И. и Окръжна прокуратура в Разград, което съдът одобри и прекрати производството по делото.

Според споразумението в периода 2009-2012г. Е.И. е придобила сериозна сума пари от нетрудова дейност у нас и в Германия, което било засечено чрез преводи и депозит в банка. През 2009 г. тя купила апартамент в Разград. Парите за него били придобити от престъпления. Тя предоставяла системо помещения на различни лица за полови сношения, пише в споразумението. Получавала нетрудови доходи по непозволен и неморален начин от проституция. Заработените по този начин пари не били декларирани и за тях не са били платени данъци.

От 2008 до 2013 г. жената декларирала, че няма доходи и получавала детски, докато в същото време изкарвала сериозни суми. Така тя получила от държавата 2210 лв., които върнала до приключване на съдебното следствие.

При сключването на споразумението Е.И. декларирала, че ще плати на държавата 130 759 лв., представляващи равностойността на имуществото, придобито с пари от престъпленията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право