От началото на годината 41 души са ухапани от кърлежи в Добрич

Мустафа Карадайъ от Демир Баба Текке: През 1989 г. Доган ни обедини по пътя на свободата, наречен ДПС (ВИДЕО)

САЩ потвърдиха спирането на допълнителни тарифи за вноса от Китай

Не на обемните устни Новини от Монако: Мъжете търсят по-женствена визия

Палестинският президент Махмуд Абас е постъпил в болница с висока температура

Общината дава заем на болница, за да й се издължи Закъсалата болница има неплатени местни данъци и такси за 180 000 лв.

Никола Стърджън: Щом получи яснота за Брекзит, Шотландия ще обмисли отново въпроса за независимостта

8 арестувани след фенско меле в Пловдив

Гръцката полиция освободи 14 мигранти, държани в изоставена къща край границата с Турция

„Вещицата” Марина Влади стана на 80 Блестяща кариера, обичана от ярки, останали в историята мъже, но и понесла тежки удари – това е съдбата на френската актриса

Без топла вода в центъра на София от 20 до 29 август

75-годишен мъж е загинал при катастрофа между мотопед и лек автомобил на пътя между Девин и село Грохотно

ГЕРБ към БСП: Пак ли ще се смеете на Таско Ерменков?

Д-р Валерия Матеева: Всяка бенка, различна от другите, буди съмнение По-добре да се махне нещо излишно, отколкото да се развие рак

Македонското правителство: Предложението “Република Илинденска Македония” съдържа “хронологическо определение”, приемливо за двете страни

Изземват 130 759 лв., заработени от проституция

130 759 лв. трябва да плати на държавата жена, осъдена условно в Разград за придобито имущество със средства от предоставяне на помещения за секс, проституция, както и за укриване на доходи и неплащане на данъци за тях.

Жената е получавала и детски, декларирайки, че няма доходи. Взетата от нея сума като подпомагане, е възстановена на държавата. Освен солената финансова санкция тя получи и 1 г. лишаване от свобода с 3 г. изпитателен срок. Наказанията са регламентирани в подписано споразумение между подсъдимата Е.И. и Окръжна прокуратура в Разград, което съдът одобри и прекрати производството по делото.

Според споразумението в периода 2009-2012г. Е.И. е придобила сериозна сума пари от нетрудова дейност у нас и в Германия, което било засечено чрез преводи и депозит в банка. През 2009 г. тя купила апартамент в Разград. Парите за него били придобити от престъпления. Тя предоставяла системо помещения на различни лица за полови сношения, пише в споразумението. Получавала нетрудови доходи по непозволен и неморален начин от проституция. Заработените по този начин пари не били декларирани и за тях не са били платени данъци.

От 2008 до 2013 г. жената декларирала, че няма доходи и получавала детски, докато в същото време изкарвала сериозни суми. Така тя получила от държавата 2210 лв., които върнала до приключване на съдебното следствие.

При сключването на споразумението Е.И. декларирала, че ще плати на държавата 130 759 лв., представляващи равностойността на имуществото, придобито с пари от престъпленията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.