Приятелка на загинал в катастрофа осъди фирма за 60 000 лв

Собствениците на фирмата за камини "Прити 95" от Лясковец са осъдени да плащат 60 000 лв обезщетение на приятелка на загинал в катастрофа работник.Родителите на Тихомир Божанов, които са негови преки наследници, нямат претенции към бившите работодатели на сина си, от които са получили около 4000 лв от задължителна застраховка.

Драмата се разиграла на 2 декември 2013 г на главния път София-Варна на изхода на Велико Търново. В злополучния ден 32-годишният Тихомир Божанов, който бил в предизвестие за съкращение от работа, пътувал с лека кола "Фиат". Автомобилът, собственост на приятелката му Цветелина Йорданова бил с летни гуми. Освен това Тихомир карал по мокрия път с превишена скорост от 120 км/час, внезапно навлязъл в насрещното движение и се се ударил челно в БМВ, в което пътували две момичета към училище от Горна Оряховица, а зад волана бил 24-годишен мъж. Двете коли били помлени, а Тихомир издъхнал на път за болницата.

"Ще съдя държавата до дупка, защото това не е правосъдие. Как може приятелка, която няма нищо общо с човека, да заведе дело срещу нас и да го спечели на две съдебни инстанции. Първоначалният и иск беше за 120 000 лв.

Районният съд в Горна Оряховица и отреди 40 000 лв, а Окръжният съд дори увеличи сумата на 60 000 лв без лихвите и разноските по делото. Тя няма брак със загиналия, нито деца, а катастрофата е по негова вина", гневи се Александър Геранлиев, който е един от собствениците на лясковското дружество.

Според бизнесмена най-куриозното е, че една от съдийките е била пенсионерка от 20 март, а решението на съда е от 28 април 2015 г. Александър Геранлиев сега обжалва последното решение пред Върховния съд и след това ще търси правосъдие в Страсбург.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право