Французин и алжирец опитаха да минат границата с фалшиви документи

Започна кандидатстудентската кампания на Софийския университет

Издирват стрелец, ранил с въздушна пушка минувач

Наркодилър “изгоря” след сделка с хероин за 3,90 лв.

Ученици създават собствен туристически продукт Младежите забавляват туристи като аниматори

ВАС отхвърли иск във връзка с референдум за Морската градина

115 години от създаването на Порт Бургас Стих на Хр. Фотев ще вдъхновява фотоконкурс

Осъдиха бензиностанция да плати за травма на клиентка

Над 27 000 читатели посетили за година библиотеката в Горна Оряховица Най-малкият абонат е 5-годишната Ралица Арабаджиева

Борисов към Орбан: Предлагаме 100% надеждна охрана на външните граници

Орбан за Борисов: Границите могат да се опазят само от решителни лидери

Сотир Цацаров изиска делото за прегазената жена в село Търнава

Сидеров иска парламентарна комисия да изчисти името на Левски

Верижна катастрофа запуши столичния бул. „Цар Борис III”

Иззеха мариухана за 216 000 лв. от оранжерия в Шуменско

Районния съвет на БСП: Партията има нужда от единство, а не от “единаци”

БСП има нужда от единство, а не от “единаци”. Това единство можем да постигнем само с отговорни хора, готови да работят в екип и да подчинят идеите, уменията, себе си дори в името на лявата идея. С действията си Страхил Ангелов показа, че не желае да се съобразява с другарите си, с правилата и решенията в партията. Това се казва в становище на Районния съвет на БСП “Витоша”.

Ето какво изразяват още в позицията си социалистите:

В БСП се влиза и излиза по собствено желание и по тази причина той има пълното право да напусне партията. На Конгреса на 5-и април БСП направи промени в устава, които ще ни помогнат да засилим отговорността на всички нива от йерархията в партията. Това е част от реформата, за да можем да стегнем редиците преди изключително важните избори наесен.

В този момент, повече от всякога, не можем да допуснем всеки да говори, каквото му хрумне и да гради имидж със смели изказвания пред медиите на гърба на партията. Това носи огромни проблеми на БСП и нарушава единството в редиците ни. Проблемите, които са съвсем нормална част от работата на всяка организация, в БСП трябва да бъдат решавани на вътрешнопартийните форуми. Не можем повече да си позволяваме с лека ръка да рушим имиджа си и по този начин да губим избиратели, заради личните амбиции на някои от партийците, достигнали до определено стъпало в йерархията.

Очевидно вижданията и намеренията на Страхил Ангелов не кореспондират с правилата в организацията ни и той има пълното право да продължи пътя си извън БСП. Поведението му след заседанието на районния партиен съвет “Витоша” в петък (29 май 2015 г.), на което той заяви, че подава оставка като заместник-председател, е най-малкото неприемливо за нас. До момента официално, но устно, а не писмено, напускане на партията пред нас са заявили само трима членове от район “Витоша” – Страхил Ангелов (заместник-председател на район “Витоша” и бивш депутат от БСП), Искра Нейчева (председател на район “Витоша”), която е негова братовчедка, и Божидар Петров, председател на младежкото обединение на район “Витоша”.

Очакваме тримата да заявят волята си писмено, а молбата на председателя Искра Нейчева ще бъде разгледана на конференцията на район “Витоша”, която ще се проведе на 20-и юни 2015 г. Тогава ще бъде избран и нов районен председател. До момента са обсъдени няколко варианта от представителите на районния партиен съвет “Витоша”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.