На 23 май 2018 да почерпят

Първите удари с F-35 бяха нанесени от израелски пилоти

Санкционираха 55 граждани при специализирана полицейска операция в Павликени Образувано е едно бързо производство за нерегламентиран превоз на пътници

Брошури подготвят шведите за война Инструкциите ще бъдат изпратени до всички 4,8 млн. домакинства

10 милиона лева за реклама на туристически райони „Труд” и ведомството организират поредица от кръгли маси за спа индустрията

“Ислямска държава” нападна позиция на правителствения режим в сирийската пустиня и отне живота на 26 войници

Георги Василев, шампион с „Етър“, „Левски“ и ЦСКА пред „Труд“: Грандовете свикнаха с разочарованието

Газова прошка търси България от Русия Радев поднови поканата си към Путин да ни посети тази година

Доналд Тръмп заяви, че срещата му с Ким Чен-ун може да бъде отложена

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в сряда, 23 май 2018

Марк Зукърбърг пред ЕП: Не направихме достатъчно, за да защитим данните на потребителите

Сотир Цацаров и Цецка Цачева се срещнаха с американския си колега Джеферсън Сешънс

На 20-о място сме по бюджет за отбрана в ЕС Средните разходи за военнослужещ в съюза са 329 евро, а у нас - 93 евро

Двама френски туристи бяха нападнати от маймуни в Индия

БЛС се оттегли от здравната карта

Районния съвет на БСП: Партията има нужда от единство, а не от “единаци”

БСП има нужда от единство, а не от “единаци”. Това единство можем да постигнем само с отговорни хора, готови да работят в екип и да подчинят идеите, уменията, себе си дори в името на лявата идея. С действията си Страхил Ангелов показа, че не желае да се съобразява с другарите си, с правилата и решенията в партията. Това се казва в становище на Районния съвет на БСП “Витоша”.

Ето какво изразяват още в позицията си социалистите:

В БСП се влиза и излиза по собствено желание и по тази причина той има пълното право да напусне партията. На Конгреса на 5-и април БСП направи промени в устава, които ще ни помогнат да засилим отговорността на всички нива от йерархията в партията. Това е част от реформата, за да можем да стегнем редиците преди изключително важните избори наесен.

В този момент, повече от всякога, не можем да допуснем всеки да говори, каквото му хрумне и да гради имидж със смели изказвания пред медиите на гърба на партията. Това носи огромни проблеми на БСП и нарушава единството в редиците ни. Проблемите, които са съвсем нормална част от работата на всяка организация, в БСП трябва да бъдат решавани на вътрешнопартийните форуми. Не можем повече да си позволяваме с лека ръка да рушим имиджа си и по този начин да губим избиратели, заради личните амбиции на някои от партийците, достигнали до определено стъпало в йерархията.

Очевидно вижданията и намеренията на Страхил Ангелов не кореспондират с правилата в организацията ни и той има пълното право да продължи пътя си извън БСП. Поведението му след заседанието на районния партиен съвет “Витоша” в петък (29 май 2015 г.), на което той заяви, че подава оставка като заместник-председател, е най-малкото неприемливо за нас. До момента официално, но устно, а не писмено, напускане на партията пред нас са заявили само трима членове от район “Витоша” – Страхил Ангелов (заместник-председател на район “Витоша” и бивш депутат от БСП), Искра Нейчева (председател на район “Витоша”), която е негова братовчедка, и Божидар Петров, председател на младежкото обединение на район “Витоша”.

Очакваме тримата да заявят волята си писмено, а молбата на председателя Искра Нейчева ще бъде разгледана на конференцията на район “Витоша”, която ще се проведе на 20-и юни 2015 г. Тогава ще бъде избран и нов районен председател. До момента са обсъдени няколко варианта от представителите на районния партиен съвет “Витоша”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.