Днес се навършва 1 година от смъртта на 4-годишния Паоло, майка му раздава тениски с лика му

Днес се навършва една година от нелепата смърт на 4-годишния Паоло от Стара Загора. На 2 юни 2014 година детето бе прегазено в пешеходната зона града. На 12 юни във ВКС ще се гледа делото за присъдата на Георги Сапунджиев, който прегази с джипа си Паоло.

Година по-късно след трагедията, която потресе цяла България, Георги е на свобода. Той бе признат на първа инстанция за виновен, че при управление на МПС е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на детето и за невинен, че е извършил деянието на пешеходна пътека. На Сапунджиев бе наложено наказание от три години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, както и лишаване от право да управлява МПС за срок от 5 години. Апелативният съд в Пловдив увеличи почти двойно присъдата на водача - 6 години лишаване от свобода и без право да шофира в продължение на 8 години.

Георги Сапунджиев обжалва присъдата си. Делото е насрочено за 12 юни.

Да почете годишнината от трагичния край на детето си майката Красимира Иванова избра инициатива, с която да популяризира и безопасността по пътищата, като раздаде 200 тениски с лика на момченцето и с надписа „Аз съм бъдещето! Пази ме!", съобщава dariknews.bg.

От началото на 2015 година в Старозагорска област са станали повече от десет пътни инциденти с участието на деца. Само преди дни в Казанлък на пешеходна пътека бе блъснато 8-годишно момче. За щастие детето се размина без сериозни наранявания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини