"Улицата"- най-новото голямо представление на Теди Москов

Билетите за двете представления са изчерпани, обещаха нови дати през октомври

Тази “Улицата” ще ви развълнува, ще ви размечтае, ще ви стегне за гърлото, ще ви върне в годините на младостта и ентусиазма, но докато ви разхожда в прашните кътчета на вашите спомени и надежди, ще ви изстреля и далеч в бъдещето, където… ви чакат с добродушна ирония героите на Теди Москов – с непроменени лица, но с нова енергия…

Зала 1 на Националния дворец на културата (НДК) е пълна за двете премиерни представления на “Улицата” на 8-ми и 9-ти юни. Днес я напълниха и представителите на медиите, които имаха възможност да присъстват на част от репетицията.

“Наистина смятам да се отказвам от театъра и с това представление искам да припомня кой съм бил и после дълго ще замълча”, взриви аудиторията Теди Москов. Той сподели, че е уморен и е решил да не прави повече големи постановки, но има намерение да продължава да пише сценарии за екранни продукции.

Режисьорът направи и паралел между театъра “преди” и “сега” в българската действителност, подчертавайки, че преди театърът е показвал “къде е свободата по времето на комунизма, как да си поемеш дъх, имаше успешни “атентати" срещу скуката - сега това вече не е така”, категоричен е той. “Възстановявам “Улицата” по покана на директора на Двореца Мирослав Боршош, каза големият режисьор.

Другата новина, която самият той разкри e, че билетите за двата премиерни спектакъла са свършили още преди седмица и който иска да види “Улицата” трябва да почака до есента.

“Вече са разпродадени билетите за първите две дати, но ще има още представления от есента”, успокои той желeущите да гледат представлението. 

“Много е трудно да се организира всичко, залата е огромна и докато играе един артист, камерата трябва да го следи и в същото време - да се прожектират кадри от телевизионната поредица”, призна за предизвикателствата около процеса на работа Москов.

“Улицата е променена драстично от моето детство, когато служеше за игра на децата, а и от 90-те, когато съчувствахме на простите, а сега знаем, че те имат по-големи заплати от нас”, направи тъжна равносметка режисьорът.

“УЛИЦАТА НА ЖИВО” ще бъде представена в зала 1 на НДК на 8 и 9 юни от 19:00 ч. За първи път в своята кариера големият режисьор Теди Москов поставя свое представление на най-голямата сцена в Двореца.

В спектакъла ще присъстват някои легендарни цитати от едноименното телевизионно предаване, което събираше пред малкия екран огромна зрителска аудитория. А добре познатите ни “комедийни дяволи” Мая Новоселска, Валентин Танев, Никола Додов, Борислав Стоилов, Тончо Токмакчиев, Адрияна Найденова ще влязат в импровизационни провокации с “дяволитите комедианти” Герасим Георгиев – Геро и Малин Кръстев.

Почитателите на “УЛИЦАТА” ще имат възможността първи да разберат какво се е случило през годините с героите “20 години по-късно”, дали са се променили, както и какво е мястото им в днешна България. Героите буквално ще оживеят от екрана и ще се пренесат на сцената, както и обратното - от живата игра, действието ще “прелее” в картината на екрана. 

Повече за “УЛИЦАТА”

В първите години на 90-те на театралната сцена се ражда един спектакъл, който става емблематичен за времената на промяната – политическото кабаре “УЛИЦАТА” на Теди Москов. Чрез поредица от скечове и актьорска импровизация, спектакълът показва живота на “малкия човек” в България след падането на комунистическия режим. Героите на Мая Новоселска, Кръстьо Лафазанов, Валери Малчев и др. стават любимци на публиката.

Освен безспорните имена на актьорите, магията и очарованието на представлението ще бъдат допълнени от музиката и изпълненията на живо на Антони Дончев и бенд, сценография и костюми на Свила Величкова, както и картина и монтаж от Иван Москов.

МАЛКО ИСТОРИЯ:

Улицата е хумористично телевизионно предаване, излъчвано първоначално по Ефир 2 преди каналът да бъде закрит, после и по Канал 1 на БНТ, а последното му, девето телевизионно издание - по Нова телевизия. Излъчено е за пръв път през 1992 г. Основната тема е промяната, настъпила в България след смяната на политическия режим през 1989 г. Тогава “Улицата” набляга на състоянието на изкуството и културата. Засегнати са теми като съвременния морал, навлизането на рекламата в обществото, политиката и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура