OneRepublic с шоу за милиони

Бяло платно скрива сцената. Сенките зад него подхващат Light It Up. На пълната зала друго не й трябва. Тя сама довършва песента. Платното пада и OneRepublic започват първия си концерт в София. Вторник вечерта е, а “Арена Армеец” е събрала повече от 10 хиляди почитатели на групата. Не е нужно Райън Тедър да подканя феновете си да пеят, те знаят текстовете и още на второто парче Secrets му пригласят с цяло гърло. Сякаш задвижван от енергията на публиката, Райън не се спира - успява и да тича, и да скача, и да пее. Вокалистът прави правилните движения не само на All The Right Moves и взривява залата още в началото на шоуто.

На сцената я има обещаната мултимедия, но никой не гледа големите екрани. Всички следят музикантите. Тедър може да свири на шест инструмента, а в София демонстрира уменията си на китара. Когато сцената се оцвети в червено и на нея се появи пиано, всички знаеха - време е за Apologize - безспорния хит на бандата.

“Имате прекрасна страна. Успях да се разходя из града. Всичко е толкова красиво”, каза певецът и още на третото парче обеща да се върне за нов концерт у нас. И в случай че в залата имаше някой, който не знае колко красива е България, Райън и компания се бяха погрижили да го покажат. Докато групата изпълняваше Good Life, на екраните вървяха кадри от страната ни.

Прозвучаха Preacher и Counting Stars. На Something I Need Тедър помоли залата да помага сериозно, защото: “Не знам дали сте забелязали, но сме записали тази песен след няколко чашки и няма да може да я изпълним сами, ще трябва да пеете и вие.”

Когато наближи време за получилия платинен статус в САЩ сингъл I Lived, Райън качи на сцената едно момиче от публиката. “Правим това на последните си концерти и понякога се получава”, обясни той на публиката. Момичето трябваше да следи вокалиста и с помощта на таблет да излъчи песента на живо в интернет за милионите последователи на групата.

“Останете за последното парче”, обърната се към залата Тедър в края на шоуто. “Ще има с какво да се приберете. Тръгнете ли си сега, после цял живот ще се чудите - ами ако бях останал...” Тези, които избраха да избегнат въпроса: “Ами ако..”, получиха If I Lose Myself и спечелиха един вълшебен завършек на вечерта си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица