Криминално сексапилни актриси

В киното не съществува драматичен конфликт между красотата и таланта. По-точно – женската красока и актьорския диапазон. Естествено, филмовият пейзаж е наситен с примери за изключително привлекателни дами, ударили генетичния джакпот и засилили ефекта с най-качествените процедури, които стоят притеснително неадекватно на екрана. Екстремен пример в тази насока е превъзходната, но невдъхновяваща Мегън Фокс, която беше надиграна от роботите в “Трансформърс”. Но като цяло, най-сексапилните актриси в историята на голямото кино могат да доставят солидно изпълнителско присъствие, особено под диригентската палка на великолепни режисьори.

Спорът коя е най-привлекателната, ослепително възбуждаща звезда е по-завързан от някои политически и спортни дебати. В последната класация на 100-те най-секси актриси в най-големия филмов сайт imdb.com на първо място бе класирана криминално красивата Ракел Уелч. Тя е смятана за ултимативния секс-символ на 60-те години на миналия век, а кадарът от праисторическата екстраваганца “Един милион години преди новата ера”, в която Ракел позира на фона на примордиален скалист пейзаж с оскъден кожен дрескод е сред най-иконичните секси моменти в историята на киното. Солидна конкуренциян а Уелч правят италианската експлозия от секс и чувственост София Лорен, русото съвършенство Мерилин Монро, черната пантера Пам Гриър, френското бижу Бриджит Бардо.

Деведесетте бяха владение на Шарън Стоун и Ким Бейсинджър, а осъдително привлекателната Моника Белучи застъпи с идването на новия век. Скарлет Йохансон наследи мантията на сексуално чудо с шведски произход в киното от Анита Екберг. Сцената, в която Екберг се къпе във фонтанът Ди Треви в Рим от шедьовъра на Фелини “Сладък живот” капсулира цялата сексуална енергия на качественото кино от втората половина на ХХ век.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица