"Цариградско шосе" пак е море, фирмата отстранява дефекта за своя сметка

Бул. „Цариградско шосе“ за втори път стана на вълни. Току-що ремонтиран участък от булеварда трябва да бъде асфалтиран наново, обявиха от Столичната община.

Фирмата изпълнител е „Трейс Груп Холд“, а неравностите са установени по новата отсечка между бул. „Копенхаген" и бул. „Ал. Малинов“. Те ще бъдат отстранени за сметка на фирмата. Това ще стане, след като приключат ремонтите в южното платно (посока Пловдив), където се работи в момента. Поправката ще продължи няколко дни и няма да удължи окончателния срок от 15 септември, който е даден за пускане на движението по централния булевард.

Васил Начевски, директор на дирекцията "Транспортна инфраструктура" в Столичната община, обясни, че ще се направи и контролно измерване от лабораторията на агенция "Пътна инфраструктура". Тогава ще стане ясно и каква е точната площ и местоположението на участъците, които трябва да се направят наново. Начевски уточни, че след приемането на обекта гаранцията е 5 години.

Според представителя на фирмата строител Бисер Иванов става въпрос за технически проблем в електрониката на машината, която е подвела хората, работили в района. Дефектната машина вече е сменена с нова.

През 2007 г. „Цариградско шосе“ се сдоби с прякора „Цариградско море“, след като при ремонта на участъка от Орлов мост до алея „Яворов“ се появиха 14 широки гънки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини