Наплив за инспектори по приходите в Търново

Наплив от стотици мераклии да стават данъчни инспектори има в Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново. За конкурса в приходното ведомство се стягат и наскоро завършили икономически специалности във ВТУ. Те ще се борят за 9 места за младши инспектори, като само четири от тях са за област Велико Търново. Стартовата заплата ще е от 870 лева. .

"Крайният срок за прием на документите е 8 юни, а конкурсът ще има два етапа - тест и устно събеседване, след което ще се обяви класирането. Цялата процедура ще приключи до края на месеца, тъй като новите данъчни инспектори трябва да са на работното си място още това лято", уточниха от НАП в старата столица.

Очакванията са над 500 души са се явят на теста. Новите служители ще бъдат събрани в три групи. Ще работят на територията на седемте области, които са под контрола на дирекцията на НАП в болярския град-Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Враца, Видин и Монтана.

"Новоназначените инспектори ще извършват проверки на определени места, включително "Дунав мост 2" и граничния контролно-пропусквателен пункт в Оряхово. Всеки автомобил, микробус или камион, превозващ товар, ще бъде под контрол. Ще се следи за липсващи документи и данни за стоките, предназначението им за вътршения пазар или за трети страни. Под особен контрол ще са товарите с висок фискален риск", обясниха от приходната институция във Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони