България с постоянен павилион в център за вносни стоки в Китай

Български производители, които опитват да стъпят на китайския пазар, вече могат да излагат продукцията си в Центъра за вносни стоки в град Нинбо. Днес там беше открит постоянен павилион на България, а идеята е потенциалните партньори от Китай да видят и опитат стоките, след което да ги поръчат по електронен път, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката.

Уникални български продукти от роза, червени вина, кисело мляко и други традиционни продукти на 30 български фирми са първите, представени в павилиона в рамките на Форума за развитие и сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа.

На паралелно търговско изложение на страните от Централна и Източна Европа в рамките на форума участват 17 малки и средни български фирми, които предлагат чай, вода и сок от българска роза, вино от българския сорт "Рубин", етерични масла и здравословни билкови екстракти, сокове, олио, тютюн, брашна и хлебни изделия и други селскостопански стоки. Също така България представя и туристическите си продукти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят