ВАС решава казус с вдигната от "паяк" кола на съдийка в Търново

Върховният административен съд /ВАС/ решава казус с вдигнат от "паяк" във Велико Търново личен автомобил на съдийка от Горна Оряховица. Делото е разгледано още в началото на март и е обявено за произнасяне в 30-дневен срок. До сега обаче все още няма решение на върховната инстанция.

Случката е от пролетта на миналата година. Тогава Административния съд във Велико Търново отмени принудителната мярка предприета от Общинското дружество "Паркинги и гаражи" срещу съдийката от Районния съд в железничарския град Златина Личева. Тя оставила колата си върху пешеходна пътека, а "паякът" я отнесъл на наказателен паркинг.

Личева обжалва принудителната мярка и наложената глоба от 40 лева. Тя се мотивирала пред съда, че не е имало забранителен знак за паркиране, нито такъв, указващ, че колата може да бъде вдигната с "паяк".

След като разгледали снимковия материал и изслушали свидетелските показания на съпруга на съдийката, който е полицай, административните съдии отменили санкцията. Магистратите се мотивирали, че колата не е била пречка за движението. Липсвал и знак в посоката на паркиране, който да забранява спирането. От Общинското дружество обаче са категорични, че наложената от тях мярка е правомерна и колата е създавала рискове за пешеходците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони