Гневни полицаи и надзиратели прииждат в София

Най-масовият от две десетилетия протест на полицаи и надзиратели започва в петък.

Недоволни служители по сигурността от цялата страна прииждат в София за десетдневни демонстрации. Те тръгват в няколко лъча от родните си места и се събират в 17 ч в градинката под прозорците на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Протестният митинг ще продължи в събота от 13 ч на същото място, а в неделя ще бъде издигнат палатков лагер пред парламента, където недоволните ще дежурят по график, за да привлекат вниманието на депутатите.

„Чашата преля от т.нар. пенсионна реформа“, заяви пред „Труд“ председателят на Синдикалната федерация на МВР (СФСМВР) Валентин Попов. - Ние настояваме за гратисен период за придобилите право на пенсия до края на 2018 г. при сегашните условия и намаляване на минималната възраст (от 55 г.), която се предлага от МС. Държим да се прекратят изнурителните командировки на границата и да се вземат мерки против натрупването на извънреден труд. Трябва да спрат реконструкциите в МВР, за които привикват тихомълком колеги. Искаме социален диалог, а не подигравка - елате да видите какво решихме.

От СФСМВР изпратили до министърката писмо със своите искания и покана за извънредно заседание на Съвета за социално партньорство за днес от 13 ч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право