Веселин Маринов прави конкурс за млади певци в родния си град

Веселин Маринов организира конкурс за млади певци в родния си град Полски Тръмбеш. Идеята, цялостната концепция и името на феста "Полските щурчета" са изцяло на известния изпълнител.

Първият национален конкурс под патронажа на Веселин Маринов ще бъде на 4, 5 и 6 септември. С тази инициатива той прави подарък на града за традиционният му празник- 8 септември. Съорганизатори на проявата са Община Полски Тръмбеш, сдружение "Полските щурчета" и Народно читалище "Отец Паисий 1905".

"Състезанието има за цел участниците в него да представят своя талант, култура, традиции. В конкурса могат да вземат участие деца, младежи и девойки до 18 г, разпределени в четири възрастови групи. Соловите изпълнения и вокалните групи ще представят по две песни, едната от които задължително трябва да е на български език", обясниха от кметството.

Програмата на конкурса предвижда рецитали на популярни български изпълнители, както и галаконцерт на наградените.Журито ще определи "Гранпри", първа, втора и трета награда за всяка възрастова група.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони