Две години условно за гръцкия студент, помел Кари на спирка в Пловдив

Районният съд в Пловдив осъди гръцкия студент Христос Боскос условно на две години лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок и отне шофьорската му книжка за три години, съобщи Нова телевизия. Той бе признат за виновен, че е блъснал на автобусна спирка в центъра на Пловдив 15-годишната ученичка Катерина Матеева.

Другият подсъдим по делото – шофьорът Васил Калев, получи една година условно с тригодишен изпитателен срок. За него съдът постанови да му бъде отнета книжката за две години.

Двамата ще трябва да платят и разноските по лечението на момичето, което получи тежки травми при инцидента. Гражданският иск, предявен към тях, е за 12 000 лева, който съдът прие и разпореди те да платят по равно, както и направените разноски по делото.

Христос Боскос не се яви в съдебната зала, а другият подсъдим заяви, че не се чувства виновен и ще обжалва днешното решение на съда. Присъдата не е окончателна и в 15-дневен срок подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив.

Делото продължи близо една година. Инцидентът стана на 19 май 2014 г. Тогава жълт спортен автомобил се вряза в автобусна спирка, помете предпазните колчета и блъсна деветокласничката, която се прибираше от училище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право