Саботаж спря Атанас Скатов за изкачването на Маккинли. Алпинистът: Убиха мечтите ми за броени минути

Сливенският алпинист Атанас Скатов е станал жертва на саботаж преди последната от серията си експедиции към 7-те най-високи континентални върхове на планената. В личната си страница във Фейсбук той помести емоционално обръщение към многобройните си почитатели за преживените от него драматични събития преди старта към пика на Северна Америка - Маккинли.

"С много болка в сърцето и душата искам да съобщя, че за мен експедицията на Денали приключи още преди да съм стъпил в планината и да съм имал и най-малък шанс да тръгна към върха. Станах жертва на саботаж от един егоцентричен и противник на веганството планински водач на име Sebastian Grau" - е написал алпинистът.

От разказа му става ясно, че докато експедицията е изчаквала да се отвори "прозорец" за излитане към базовия лагер, е бил провокиран от гидовете и останалите четирима членове на експедицията заради веганското му меню.

"От едно малко спречкване между мен и един млад водач с неособен опит в планината, основният водач реши, че за мен експедицията е приключила... Скъпи приятели, явно веганството не се харесва особено на някои хора. Аз лично нямам проблем кой с какво се храни, това е личен избор на всеки. Животът продължава, разбира се, не както досега за мен. Разбрах, че всичките ти мечти могат да бъдат убити само за броени минути от някой, който иска да бъде като теб, но не е успял и знае че няма да успее никога" - пише Скатов.

Той обяснява, че сега е краят на сезона за Маккинли и всички други експедиции били вече запълнени. Все пак щял да остане още време там с надежда, че ще се присъедини към някого, тъй като не носи със себе си нито палатка, нито котлон, съдове, храна за лагерите и други неща, които трябвало да бъдат осигурени от фирмата-организатор, но тя не го сторила.

Писмото е пибликувано преди два дни, засега няма нова информация за нашия алпинист.

С изкачването на Маккинли Атанас Скатов щеше да постави световен рекорд на първия веган, покорил 7-те най-високи върхове на Земята. При това - за по-малко от 3 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини