Пак опашки на Кулата, по 3 часа се обработва един ТИР

В понеделник ГКПП-Кулата отново осъмна с опашки. До късния следобяд колоната стигаше над 5 километра от натрупалите си тирове.
Шофьорите, изнервени в горещините, разказаха, че това безумие е започнало от преди три седмици и не спира. Първо служителите се оправдавали с инсталирането на нов софтуер. Сега пък работи, но бавно, твърдяли чиновниците.
Така и не стана ясно защо има голямо натрупване. Леките коли минават по друг коридор и там става по-бързо пресичането на границата.
Според тираджиите за един камион в понеделник са били необходими точно 3 часа, за да се обработат документите.

От пресцентъра на Гранична полиция заявиха, че софтуерът работел, но имало сериозно изчакване при обработката, без да конкретизират причината.

Голямото струпване и опашки по Кулата започна с настъпването на летния сезон. Потокът от коли е двойно увеличен, а в същото време се прави доста по-щателна и прецизна проверка на товарите. Обстановката се усложнява и от тесният път по който се движат тировете заради ремонта на АМ "Струма". Заобиколянето и преминаването през Петрич води до образуването на тапи преди пункт Кулата. Това също е една от причините за опашките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини