Дават кмета на Несебър на прокурор

Министерството на туризма е подало сигнал до прокуратурата срещу кмета на община Несебър Николай Димитров заради неизпълнение на ангажиментите му с премахване на временните незаконни обекти, разположени в курорта Слънчев бряг. Това стана ясно, след като министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с представители на бранша преди откриването на туристическия сезон.

Всъщност преместваемите обекти са поставени след одобрение от местния общински съвет, коментираха от общината.

Според самата министърка на туризма в курорта цари пълен хаос и морето не се вижда от сергии и павилиони, пише "Монитор". Незаконните обекти са стотици и постоянно “никнат” нови, особено по крайбрежната алея на комплекса. „Общините са тези, които трябва да проверяват дали поставените обекти са законни или не и съответно трябва да бъдат премахнати”, посочи Ангелкова.

Според общински съветници обаче гласуваните от местния парламент обекти са много по-малко от тези, които са реално поставени. „Факт е, че всичко поставено не се проверява, затова е и хаосът”, коментира общинският съветник Венелин Ташев. “Това е параграф 22, създаден умишлено от държавни чиновници. Всички знаят, че в община Несебър има държава в държавата”, каза Веселин Налбантов, зам.-председател на УС на Съюза на хотелиерите в Слънчев бряг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони