Костадин Паскалев попари БСП, отказа да се кандидатира за кмет на Благоевград

Костадин Паскалев попари надеждите на БСП в Благоевград, като категорично отказа да приеме номинацията за кандидат за кмет на града.

"За мен Благоевград е затворена страница, спазих обещанието си, дадено преди 8 години повече да не се кандидатирам за кмет, казал Паскалев на среща с актива в Благоевград.

"Има доста разочаровани в партията от решението му, не крием, че разчитахме на него да привлече повече гласове, но той решава. В БСП продължаваме процедурата по разговори с останалите номинирани за кандидати за кметове, а те са 18 на брой. 7 си направиха самоотвод , а в събота ще бъде конференцията за окончателен избор на кандидат. Предполагам, че до финалната права ще стигнат вероятно 4-5 човека, за които ще се гласува, каза областният лидер на БСП в Пиринско Юлиян Гошев.

Вторият с най-много номинации след Паскалев е ректорът на ЮЗУ проф.Иван Мирчев. Той обаче не е член на БСП. С него предстоят разговори, признаха от БСП, които смятат да му предложат подкрепата си . Ако той се кандидатира, то ще бъде като независим. С оттеглянето на Паскалев в Благоевград прогнозите са вече категорични, че няма кой да се опъне на сегашният кмет от ГЕРБ Атанас Камбитов. Той има шанс да спечели още на първи тур.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини