Проблеми с концесията спъват проекта за втора кабинка в Банско

Проблеми с концесията спъват взимането на решение за или против изграждането на втора кабинка в Банско. Това каза кметът на града Георги Икономов на регионална среща в Благоевград с министърката на туризма Ангелкова.

След среща с Радан Кънев и Найден Зеленогорски, станало ясно, че те не са съгласни с решението на междуведомствената комисия по отношение на концесията, която се ползва в момента.

"Спори се и затова трябва да бъде изчистен въпросът - дали цялата концесионна площ е дадена на сегашния концесионер или само ски пистите и съоръженията, които в момента са изградени. За мен явно това е препъни камъкът на целия процес, каза градоначалникът и попита министърката на туризма какво се случва по проблема.

Тя за пореден път заяви подкрепата си за втората кабинка, но кметът Икономов призна, че в региона бизнесът вече е отчаян по въпроса. Те няма как да планират предстоящият сезон, хвърлят се луди пари за рекламиране на курорта, за привличане на туристи. А всъщност ги очакват опашки и нерви, коментира кметът.
Трябва да тръгнем в някаква посока, вместо да правим безмислени митинги и действия в подкрепа на проекта,каза още Икономов.

"Вместо турците да идват при нас да карат ски, след година две ще се наложи ние да ходим при тях, защото те строят ски курорти без никакви притеснения, огорчено каза кметът.

В Благоевград министър Ангелкова даде старт на поредица от срещи с кметове по общини, неправителствения сектор, туристическия бранш и студентите, за да се намерят решения за оптималната формула за рекламиране на страната ни. В областния център тя беше посрещната с орехов ликьор и хляб от лимец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини