Внесоха обвинителен акт срещу бившата кметица на район в Пловдив

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт срещу бившия кмет на район "Централен” Райна Петрова и собственичката на фирма Надежда Минчева, съобщава Нова телевизия.

Петрова е обвинена в престъпление по служба за това, че в периода май 2012 г. – януари 2013 г. в качеството си на длъжностно лице не е изпълнила служебните си задължения да осигури самостоятелно провеждане на процедура от страна на директорите на 14 детски градини за избор на доставчик на хранителни продукти.

Петрова е обвинена и за това, че е превишила правата си – сключени са договори с пловдивско дружество със собственик Надежда Минчева. Целта е била да се набави облага за фирмата чрез получаване на парични средства - общо 44 855,03 лева от сключените доставки на храни в район “Централен”. Вследствие на това са доставени храни, които не отговорят на изискванията за качество.

Райна Петрова е обвинена и за търговия с влияние. През 2013-а година е приела подарък на стойност близо 10 000 лева от Минчева, за да упражни влияние върху друг служител на общината във връзка с възлагането на обществена поръчка за 360 000 лева за доставка на хранителни продукти в яслите и детските градини. Надежда Минчева е обвинена също за търговия с влияние.

Петрова е с мярка за неотклонение "подписка", а Надежда Минчева е с „парична гаранция“ в размер на 5000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони