Иван Иванов: Решението за отлагане поскъпването на тока с един месец е взето

Решението за отлагане поскъпването на тока с един месец ще бъде обявено във вторник, защото няма все още публикация в „Държавен вестник” на промените в Закона за енергетиката. Това каза в студиото на bTV Иван Иванов, шеф на КЕВР.

Той призна, че въпросът е обсъждан и решението е взето, но не би могъл да го обяви без публикацията на промените в закона. Иванов се показа оптимист, че цената на топлата вода ще се намали след падането със 7.5% на цената на природния газ.

Шефът на енергийния регулатор обеща да се произнесе по обвиненията, които направи днес по отношение на КЕВР Кирил Домусчиев. „никакви корпоративни интереси не са обслужвани досега в нашите решения”, каза още той.

Иванов се определи като „омерзен” от твърденията в зависимост от корпоративни интереси. Той пак повтори втръсналата се на обществото теза, че се правят проверки във ВЕИ централи и „ако открием нарушения, ще вземем мерки”.

Шефът на КЕВР обаче както е обичайно, не се ангажира със срок за тези проверки и евентуалните корекции на цената на изкупената електроенергия. Така отложихме отново в светлото бъдеще пресичането на течовете от държавната хазна към някои покровителствани от политици и бизнесмени централи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес