Лекарка от Русе пострада при преход в Пирин

Осемчасова спасителна операция проведоха планинските спасители от Банско заради тежък инцидент станал в Пирин планина с 55-годишна туристка през уикенда.

В събота преди обяд преход по ръба на Кончето предприели група от трима любители на планината - д-р Анета П.от Русе, нейният съпруг, както и техен семеен приятел. Те поели по маршрута от хижа Бъндерица до хижа "Яворов". При подсичането на южния ръб на "Кончето" обаче 55-годишната жена се подхлъзнала и полетяла надолу по стръмния скат. Жената е била в изключително тежко състояние и е изгубила съзнание.
След подаден сигнал на тел. 112 спасителен отряд веднага е тръгнал към мястото. Поради мъгливо време хелкоптер не е могъл да кацне или зависне, за да вземе ранената. Затова се е наложило спасителите да носят пострадалата на ръце.
Ранената е била транспортирана в столичната болница за спешна помощ "Пирогов". След направените й изследвания е установено, че пострадалата е с мозъчен оток и фрактура на прешлен. Жената е контактна, но състоянието й е тежко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини