Търсят напразно убиеца от магистрала “Струма” (обзор)

Все още без успех полицията издирва убиеца на работника от новострояща се пътна отсечка на магистрала „Струма”.

Търсеният Емил Чачев-Ембака от Сандански избяга минути след като в петък удари смъртоносно с камък по главата охранителя Николай Чивиев (48 г.).

Повод за скандала стана опит на Чивиев да спре Ембака, който с кола влязъл по асфалтиращата се в момента магистрала при района на село Левуново. Свидетели на инцидента са приятелката на охранителя и негови колеги, както и съпругата и детето на Ембака. Тя е разпитана, но нямала представа къде се крие мъжът й.

Убиецът има две къщи - една в санданското село Лешница и друга в Банкя, но и там от него няма следа.

По кафенетата в Сандански се говори, че Ембака имал доста пари и вероятно вече е избягал в Гърция. Имал и доста приятели сред полицаите в Пиринско. На ГКПП-Кулата и останалите пунктове се проверяват щателно всички автомобили. Постове спират коли и по главен път Е-79.

Ембака се издирва и по квартири и имоти на познати по селата.

Междувременно в неделя в столицата бе погребан Чивиев. Автобуси с работници от фирма “Агромах”, където той работел от почти година, заминаха за поклонението. В памет на охранителя ден на траур обявиха в община Симитли.

“По този нелеп случай мога да кажа, че МВР работи много активно. Скоро ще имаме решение на случая”, заяви пред БНР вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право