120 бежанци заловени в ТИР (обзор)

120 сирийци, сред които жени и деца, бяха заловени при акция на столичната полиция край село Лозен до София. Те били натъпкани в ТИР и били придружавани от трафикантите, които са задържани.

Екшънът се разиграл към 3, 50 ч вчера сутринта до стария път за село Лозен, който е близо до магистрала “Тракия”. “Това е едно от местата край столицата, където трафикантите често оставят нелегални имигранти, защото смятат, че там няма засилено полицейско присъствие”, казаха служители на МВР. Патрул на Магистрална полиция засякъл два от автомобилите, които придружавали тира. Един от каналджиите не се подчинил на стоппалката и опитал да прегази униформените. По същото време бил открит и камионът с нелегалните. Една част от тях се опитали да се разбягат, но бързо били заловени. Освен мъже в камиона имало 37 деца и 17 жени. Предполага се, че по-голямата част от тях са семейства, каза шефът на СДВР Младен Маринов. Според него целта на сирийците са държави от Западна Европа и те са преминавали транзитно през България.

При акцията са заловени и петима българи, които ескортирали камиона през България. Все още не е ясна сумата, която бежанците са им платили.

“Натискът е много сериозен и хората, които извършват логистиката, измислят най-различни схеми да затруднят полицията”, каза Маринов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини