Защо изчезна Ембака, който уби с бой мъж на "Струма"

Има ли чадър над престъпниците в курортния град? Докато държавата го търси, съпругата му, основен свидетел на екшъна на АМ Струма, спокойно обикаля магазините, два пъти вчера наш човек я засече в "Билла", пише struma.com.

Емил Чачев - Ембака, който уби човек на работното му място АМ "Струма " все още е на свобода. Адвокатът му Росен Недин разпространи версията, че до часове Ембака ще се разкае и ще се яви в МВР-Сандански. До момента, обаче от него няма следа.

Източници от твърдят, че Ембака ще се яви в полицията, само ако някой му обещае, че ще го спаси и ще се "оправи", както многократно се е случвало, съобщава Struma.com. Десетки пъти Емил Чачев - Ембака е попадал в полицейската клетка, но след 24 часов престой е освобождаван, без вина. Бил е освободен и след като го арестували с огромно количество контрабандни цигари- 24 мастербокса и след множество кражби, по които е бил основен заподозрян.

Емабака е бил освободен и по време на разследването за убийството на основния му опонент в кримисредите на Сандански Георги Вранчев - Вранчо. Така години наред, докато се стигне до жестокия инцидент на АМ "Струма" преди дни, когато след опит на служителя на "Агромах", Николай Чивиев да го спре, Ембака избухна и с камък в главата уби на място Чивиев. Всякакви версии се разпространиха за случилото се на магистралата. Адвокатът му Недин направи опит да защити подопечния си като заяви, че е бил предизвикан да реагира първосигнално, не е очаквал да се стигне до този фатален край и избягал защото бил шокиран.

Със сигурност Ембака не е планирал убийството на Чивиев. Двамата не са се познавали камо да имат някакви неуредени отношения, свързани с краденето на нафта, според скалъпена улично булевардна версия. Сигурно е обаче, че не за първи път Ембака демонстрира невиждана агресия. В миналото и времето на силовите групоривки Ембака бе лидер на група, която вилнееше по заведенията в Сандански и раздаваше правосъдие в битката за територии и сфери на влияние в южния град.

Преди дни веднага, след като окървавил и оставил безжизнен Николай на земята пред очите на десетки свидетели и съпругата си, Ембака започнал да го свестява. Това е факт, колко ще му помогне за оневиняването е въпрос на преценка, но наистина Ембака клекнал до жертвата си, пръскал Никлой с вода, после се качил в служебен автомобил на Агромах и го придружил до болницата в Сандански. Този факт, потвърждават от полицията. Когато в Спешен център разбрал, че Чивиев е издъхнал Ембака избягал. Тук версиите са няколко.

Според едната, е взел колата на жена си, която пътувала след него до Спешния център, изоставил колата в близост до парка на Сандански и продължил да бяга пеша. Факт е, че съпругата му също е била пред Спешното в Сандански. Вчера жената на Ембака бе забелязана от наш човек да пазарува спокойно в магазин "Билла", тя е разпитвана като очевидец и пряк свидетел и освободена. Няма вина за случилото се. Не знае къде е Ембака. Последният, с когото той е говорил е адвокатът му Росен Недин.

Според защитата клиентът бил силно шокиран, затова се крие. Надеждите Ембака да бъде заловен угасват, тъй като познавайки региона, имайки връзки навсякъде Ембака вече може и да е зад граница. Полицията твърди, че не е успял да избяга в нощта на убийството, защото са взети всички мерки срещу това. Те подозират, че е тук, та дори в района на Сандански и се крие, за да вземе решение да се предаде, или да потърси най-добрия си приятел Антон Петковски - Нашко, който успя да прецака системата и се скри някъде в чужбина, след като години наред не бе вкаран в затвора за двойното убийство на бизнесмен от Благоевград и съучастника си в престъплението Е. Николов - Мъдака.

Нашко буквално се измъкна часове преди да бъде вкаран в затвора и от години няма никаква следа от него. Ако и Ембака изчезне по подобие на Нашко, възниква въпросът? Какво се случва в Сандански. Там ли са най-умните и обучени килъри, или там системата е най-пробита? Припомняме: От правосъдието успя успешно да избяга убиецът на двамата собственици на Илинденци Мрамор -санданчанинът Атанас Божинов, двойният убиец Антон Петковски - Нашко, топкрадецът и рекетьор Володката, чиято сестра бе заловена наскоро с рекордно количество наркотици на границата.

Няма го и Емил Чачев- Ембака. Все още текът "часовете", в които Ембака трябва да се предаде. Ако се предаде, значи поема кръста да излежи присъдата си при смекчени обстоятелства - сам се е явил в полицията. Обявен е за общодържавно издирване. Полицията го търси из цялата страна. Ако успее да им се измъкне, то и Ембака ще влезе с портрета си до Нашко, Божинов, Володката в бюлетините на Интерпол. Но оставаме с надежда!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони