Найден Зеленогорски плаши с оставка като шеф на щаба на Реформаторите

Шефът на предизборния щаб на Реформаторския блок и съпредседател на ПГ от ДБГ Найден Зеленогорски е заплашил колегите си депутати, че ако до 20 юли коалицията няма решение за начина си на явяване на местните избори и разбирателство за кандидати за кметове по места, може да подаде оставка от щаба. Това е станало тази вечер на заседанието на ПГ, разказаха участници в сбирката. Причината е, че решенията за поведението на вота се бавели, а самият Зеленогорски не искал да работи на олимпийския принцип - само за участие.

ДБГ настояват Реформаторския блок да се регистрира на централно ниво като коалиция за местния вот наесен. Другите две по-големи партии в коалицията - ДСБ и СДС, смятат, че регистрациите трябва да са на местно ниво. Решение на казуса до момента обаче нямало.

Коалицията все още не е излъчила кандидати за кметове в повечето областни градове, защото има по няколко номинации от различните партии. Такова е положението и  Пловдив, и в Бургас, и в Русе. Спорове има за Стара Загора, Сливен и др. Преди ден е имало общо събрание на местните ръководства във Велико Търново, на което се е провело гласуване и лидерът на СДС там Мирослав Трифонов е събрал няколко гласа повече за номинация от водача на ДСБ Ангел Янчев. Окончателната номинация обаче бе отложена със седмица. 

Засега идеята е на срещи по места да се проведат подобни гласувания навсякъде, където има проблем с номинацията за кмет. Все още стояла като опция и възможността да има вътрешни избори там, където партиите съвсем не могат да се разберат, въпреки че предложението на СДС към момента за такива избори не е прието от останалите формации.

Останалите депутати, участвали в заседанието снощи, настояли пред Зеленогорски да постави въпроса пред лидерите и ръководствата на ДБГ, ДСБ, СДС, НПСД и БЗНС по време на коалиционен съвет. По думите им парламентарната група не е мястото, където да се бистри коалиционната политика за местните избори. Лидерът на ДСБ и също съпредседател на групата в НС Радан Кънев не е присъствал на сцената, тъй като е в командировка.  

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини