Оперетата “Графиня Марица” отново на търновска сцена Представят постановката с нови попълнения сред солистите

Валери Жаблянов: Мотивите за исканата оставка са образец за политически произвол и фактологическо слабоумие

Доналд Тръмп с мярка срещу модифицираните пушки

ГЕРБ посочи 3 аргумента за оставката на Жаблянов

ДПС не участва в дебатите за исканата оставка на Жаблянов

Петър Москов: Натискът на здравния министър върху другите структури от системата не може да се счита за проблем

България ще бъде домакин на съвместен бизнес форум с организацията за външна търговия на Япония

КЗП съди девет фирми за бързи кредити

Социалните ще търсят други роднини или приемно семейство на близнаците от Пловдив

Председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища: Не очаквам цените да се повишат спекулативно около Великден

Сергей Игнатов избран за ректор на частен университет във Вилнюс

ТИР се запали на магистрала “Тракия” Няма информация за пострадали хора

3,5 години затвор за рапър от остров Майорка, възхвалявал тероризма

3-годишните близнаци, чиято майка беше арестувана, остават под лекарско наблюдение

Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Деца на политици съветват депутати

Съветниците на депутати набъбват застрашително. Народните представители продължават да назначават консултанти, става ясно от публикувания на сайта на парламента списък на нещатните сътрудници.

Той наброява вече 329 лични съветници, т.е. близо два пъти е нараснал от началото на годината, когато бяха публикувани първите данни. Тези хора подпомагат работата на 182-ма депутати. На практика това означава, че една четвърт, или 58 народни избраници, не ползва чужда експертиза освен своята. Още 70 души са регистрирани като сътрудници към осемте парламентарни групи. Други 98 сътрудничат на 17 постоянни комисии. Така броят на нещатните сътрудници към началото на юли е 497 души при 240-членен парламент, пише “Преса”.

Тенденцията да се назначават бивши управленци – депутати, министри и ръководни партийни кадри, продължава, но е обогатена с наследници на именити политици.

Дъщерята на Красимир Премянов, който е бивш шеф на парламентарната група на БСП по време на управлението на Жан Виденов – Андреана, е съветник по право и данъчна политика към комисията по икономическа политика и туризъм. Синът на Мюмюн Емин, един от създателите на ДПС и бивш депутат – Ергин, е сътрудник в комисията по регионална политика. Дъщерята на сочения от МВР за мощен контрабандист Даниел Славов-Дидо Дънката дава експертни съвети на напусналия Николай Бареков депутат Георги Ковачев. Друга щерка, на шефа на групата на АБВ проф. Борислав Борисов – Владя, съветва комисията по култура и медии.

Братът на бившия финансов министър Петър Чобанов – Димитър, е сътрудник в комисията по икономическа политика. Синът на инвеститора в Студентски град Дончо Беев – Борислав, помага на зам.-председателя на ДПС Рушен Риза. Бъдещата майка на първородния син на лидера на “Атака” пък Деница Гаджева напътства медийно съпартийците си.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете