Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Комшия облече нощницата на съседа и легна в леглото му

Освободиха майката на близнаците, баба им поискала да ги гледа

Деветнайсет деца пострадаха при катастрофа с училищен автобус в Германия

Бойко Борисов: Предоставихме на Саудитска Арабия предложения за инвестиционни проекти (СНИМКИ) Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр

Заработи първият паркинг автомат във Велико Търново Стоманените устройства черпят енергия от светлината и са на пет езика

Осъдиха църковен настоятел, присвоил близо 1000 лв. Парите били от рента на църковни земи

Бойко Борисов: Пази боже да ни се наложи, има кой да ни защити

Убеден съм, че трябва да бъдем лоялни членове на НАТО и ЕС. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на блиц контрол за разполагането на тежко въоръжение и войски на територията на България.

“Мога да ви уверя, че съгласно нашия договор и членство, България влиза в задължителната зона за подкрепа и защита. Пази боже да ни се наложи, има кой да ни защити. Към този момент не приемаме, че има пряка заплаха срещу нас. Нека да се ограничим с ученията, които се провеждат. Външният министър полага големи усилия. Действително малко ги смъмрих с военния министър, защото когато чух, че има подобни танкове, тогава тръгнахме да обясняваме какво, защо и как са. Министрите са длъжни да ме информират”, заяви Борисов.

Борисов обясни, че безспорно международната обстановка е кризисна, дори по време на Студената война не е била такава. „Тогава имаше ясно регламентирани граници и двата пакта си знаеха местата. Сега се намираме в условия на финансови и икономически санкции и контрасанкции. Към днешна дата се носят огромни пасиви от всички с това дрънкане на въоръжения, защото нито тези 14 танка имат съществен принос или биха представлявали заплаха”, уточни Борисов и добави, че е нормално и стои зад това, което са казали министрите – нормално е нашите войски и военни да тренират, да се учат и да познават западните техники. Като учения те са такива.

„Деликатна е ситуацията, както и санкции. Не може да не подкрепяме санкциите, не случайни 28 премиери в ЕС ги подкрепиха, знаейки че ни носят загуби. Такава е необходимостта от съюзите, в които сме избрали да членуваме. Виждате натиска върху правителството за подмяната на въоръжението. Сигурен съм, че на Ангел Найденов многократно му е казано, че трябва да подменим техниката. В сегашната ситуация като икономика и държавата на база на социалните неравенства, изпитваме затруднения в бюджета. Като цяло подкрепям решенията и изказванията на президента”, поясни Борисов.

„Убеден съм, че трябва да бъдем лоялни членове на НАТО и ЕС, по смисъла на НАТО сме в този ангажимент и го изпълня”, подчерта той.

Той увери народните представители, че съгласно нашия договор и членство, България влиза в задължителната зона за подкрепа и защита. „Пази боже да ни се наложи, има кой да ни защити. Към този момент не приемаме, че има пряка заплаха срещу нас. Нека да се ограничим с ученията, които се провеждат. Външният министър полага големи усилия. Действително малко ги смъмрих с военния министър, защото когато чух, че има подобни танкове, тогава тръгнахме да обясняваме какво, защо и как са. Министрите са длъжни да ме информират”, коментира той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете