Обявиха за продан частна болница във Видин

Частна болница във Видин е обявена за продажба заради дългове. Началната цена за здравното заведение е 4 057 500 лв., сочи обявлението на частния съдебен изпълнител.

Имотът е ипотекиран в полза на банка за 3 890 000 лв. Върху него има възбрана от съда за удовлетворяване вземанията на две софийски дружества, специализирани в областта на медицинската апаратура. Насрочената за този месец публична продажба е втора по ред за четириетажната сграда и прилежащ терен, намиращи се в централната част на Видин.

Обявеното за продан здравно заведение "Екзарх Антим I"", известно и до днес като "клиниката на Гайдарски", бе обект на множество съдебни битки. През 2009 г. скандал разтресе Видин, след като проф. Гайдарски обяви, че клиниката му е отнета от някогашния му бизнес-партньор Илия Йорданов. С апортни вноски Йорданов вдигнал на два пъти капитала на дружеството и така от 50:50 станал собственик на дружеството, притежаващо здравното заведение. От своя страна Йорданов заяви, че професорът не бил вложил нито лев, а здравното заведение е строено от фирмата му, за което имал документи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони