Въоръжени атакуваха Министерството на информацията в Кабул

13 души са задържани преди дербито между „Левски“ и „ЦСКА“

Оставиха в ареста 21-годишния мъж, обвинен в убийството на майка си

​В Словения заловиха 275 кг наркотици, задържани са 9 души

Сайтът на парламента се срина

Берен Саат се скара със свекърва си

Една Деси пролет прави Деси Ламбина изпразни сметките си за благотворителния проект „Магис”

Задържаха трима души за пушене на марихуана пред НС

Адел се раздели със съпруга си

Алла Пугачова бяга от болница, заради Емил Руската Примадона стана на 70

Косово върна в страната над 100 джихадисти и техни семейства от Сирия

Елизабет Шу в комиксова екстраваганца „The Boys” се насочва към тийн аудиторията

Евродепутатът Ева Майдел: Имаме най-добрите икономически показатели в новата история на България

Билков цяр „Разгонен козел” носи потентност Фармацевтка забърква 135 фиторецепти, има дори за рак

Четирима пострадаха при верижна катастрофа край Търново Помляни са 6 коли на пътя Велико Търново – София край с. Ново село

Съвет по енергийна сигурност ще координира политиката в енергетиката (стенограма)

Съвет по енергийна сигурност към Министерския съвет ще координира националната политика в сектор енергетика и ще определя приоритетите на България в рамките на Европейския енергиен съюз. Решението беше прието на днешното правителствено заседание.

„Целта на създаването на въпросния съвет е да гарантира или поне да създаде предпоставките да водим интегрирана енергийна политика“, заяви по време на правителственото заседание вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев. По думите му, в състава на съвета в зависимост от конкретните нужди могат да бъдат канени и представители на работодателски и синдикални организации.

Ето пълния текст на стенограмата:

Точка 35

Проект на Постановление за създаване на Съвет по енергийна сигурност.

БОЙКО БОРИСОВ: Дончев!

ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ: Господин премиер, уважаеми колеги, енергийната политика отдавна не е секторна политика. Има много измерения в голяма част от ведомствата на състава на Министерския съвет.

Целта на създаването на въпросния съвет е да гарантира или поне да създаде предпоставките да водим интегрирана енергийна политика. В него са представени всички ведомства, които имат пряко или посредствено отношение към темата. Надявам се след създаването и регулярната му работа да имаме всички гаранции, че позициите на правителството вътрешно и най-вече във външно-политически план ще бъдат координирани адекватно с всички ведомства, които имат отношение към темата.

Като допълнение в състава на съвета в зависимост от конкретните нужди могат да бъдат канени и представители на работодателски и синдикални организации или в зависимост от темата, която се обсъжда и предвид интензивния диалог, който имаме с представители на различни организации в момента свързани с цената на електроенергията съвета може да бъде използван като институционална платформа за част от преговорите, които текат в момента.

БОЙКО БОРИСОВ: В този ред на мисли в петък в 10 часа ни е срещата със синдикатите, работодателите и по енергийната тема тези, които участват.

Приема се точка 35.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.