Порошенко и Зеленски си разменяха въпроси и обвинения на дебат в Киев

Вучич организира митинг в своя подкрепа

Зам.-главният прокурор Иван Гешев: Гробна тишина настъпи в мрежата на ало-измамниците (обзор)

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Сузи Денисън, Европейски съвет за външна политика: 100 млн. европейци се колебаят за кого да гласуват

Проф. Иван Литвиненко: Пътеките в педиатрията са най-ниско платените

Христина Шопова: Надграждаме конкурса „За хляба наш…” с много любов и сърце

В пенсията влизат най-добрите доходи (обзор)

Пътешественикът Симеон Идакиев получи голямата награда на изложението „Културен туризъм” в Търново Отличиха общините Разград и Стара Загора за атрактивно и ефективно управление на туристически продукт

Окриха 50 кг кокаин на учебен военноморски кораб в Черна гора

Ограда на поделение се срути в Хасково, има загинал

ДПС обяви листата си за евроизборите Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски в челни позиции

Касови апарати с режим „стелт” Превключват на работа с укриване на ДДС с два клавиша

Ангел Джамбазки: Трябва да се реши ромският въпрос, децата трябва да бъдат образовани

Отлагат изборите за ректор на ВТУ за 10 юни Люти скандали тресат висшето учебно заведение в старата столица

Прокуратурата погна главна дирекция във военното министерство заради договори за охрана

8 досъдебни производства за престъпления по служба са образувани след проверки на военно-окръжните прокуратури в страната. Констатирани са множество нарушения на фирми и на представители на териториалните звена на Главна дирекция „Инфраструктура на отбраната“ към Министерство на отбраната (МО) по отношение на контрола по изпълнение на сключени договори за охрана на освободените войскови райони с различни търговски дружества. Проверките са извършени по указание на Военно – апелативна прокуратура през месец май и месец юни 2015 г., съобщават от прокуратурата.

Събрани са данни, че много от обектите изобщо не се охраняват, на други охраната се осъществява от пo-малък брой охранители спрямо този, заявен при участие в процедурата за възлагане на обществени поръчки, а на някои охраната се осъществява само през деня, въпреки че е декларирана като денонощна.

Установено е, че при проверки на тези райони служители на МО са изготвяли ежемесечни констативни протоколи, според които задълженията на изпълнителите се изпълняват съгласно клаузите в договорите, което от своя страна е било основание военното министерство да заплаща солидни възнаграждения за осъществявана охрана, каквато за множество обекти не е била налице или е извършвана с по–малък брой охранители от заявените.

Събраните при внезапните проверки данни са оценени като достатъчни и са образувани 8 досъдебни производства за престъпления по служба (по чл. 282, ал.1 от НК). В хода на разследванията ще се събират доказателства за това дали длъжностни лица от териториалните структури на ГД „Инфраструктура на отбраната“ са нарушили или не са изпълнили служебните си задължения във връзка с осъществяване на контрол по изпълнение на сключените договори за охрана на освободени войскови райони. Разследванията ще разкрият дали тези деяния са извършени с цел длъжностните лица да набавят за себе си или за търговските дружества имотна облага, уточняват от прокуратурата

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.