Германски турист смени хотела с килия

20-годишен германец е арестуван за нападение и опит за грабеж на свой 21-годишен сънародник, съобщиха от варненската полиция. Инцидентът стана на 28 юни призори на търговската алея в Златни пясъци. Нападателят ръгнал с нож в корема жертвата, за да му задигне портфейла и мобилния телефон. Атаката се оказала неуспешна, защото раненият успял да избяга. Той бе настанен в болница без опасност за живота, а съдържатели на околни заведения предположиха, че е бил атакуван от сводници, които нощем причаквали пияните летовници и ги преджобвали.

Оказа се обаче, че апашът е турист, отседнал в хотел в курорта. Той е арестуван за 72 часа, като предстои окръжната прокуратура да внесе искане в съда да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", уточниха от полицията. В Пето РУП едно денонощие преспали и двама 18-годишни приятели на бандита, с които той разпивал, преди да налети на сънародника си.

"Спокойните години свършиха, този сезон курортът е пълен с пияни и буйстващи младежи. Псуват, налитат на бой, падат по улиците. Заприличахме на Слънчев бряг, всяка нощ има инциденти", жалват се хотелиери от Златните. Кръчмарите обаче преглъщат шумните компании, които масово се наливат с шотове, бира и коктейли, без да обръщат особено внимание на качеството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони