Маргарита Попова подкрепи ромска инициатива

Вицепрезидентът Маргарита Попова подкрепи национална инициатива на Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" във Велико Търново за преодоляване на етническото напрежение и превенция на конфликти.Кампанията е под наслов "Заедно да бъдем по-добри" и ще стартира в средата на юли. Първоначално в нея ще се включат десетина училища, а до края на годината ще се присъединят още стотици школа.

Това стана ясно на Националната научно- практическа конференция "Интеркултурното образование като средство за намаляване отпадането на ромските деца от училище", която бе организира от Център "Амалипе" и се проведе във ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий".Във форума се включиха ректорът на университета проф. Христо Бонджолов, представители на Министерството на образованието, учители и директори от цялата страна.

"През 2013 г със средства по европейски проекти бяха обучени 4500 учители за работа в интеркултурна среда. Такава задача обаче не би могла да се осъществи без мащабна национална инициатива", заяви в словото си пред педагозите вицепрезидентът Попова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини