Спряха гръцки тир с контрабандно вино за Русия

Гръцки тир с контрабандно вино за Русия е задържан на на граничния пункт Капитан Петко войвода, съобщиха от Митница-Свиленград. Служителите от мобилните групи на Централно митническо управление са иззели 2180 бутилки бели и червени хвана от остров Корфу. По магазините в южната ни съседка този вид напитки от споменатия остров се търгуват между 6 и 12 евро за бутилка, коментираха нашенци, които от дълги години живеят там.

Камионът пристигнал от Гърция в полунощ на българското ГКПП . По документи било отбелязано, че превозваната стока е от козметични продукти. Шофьорът заявил, че няма нищо за деклариране. Въпреки това това, тирът бил селектиран за щателен контрол. По време на проверката в сандъци за инструменти под товарното помещение на камиона, митничарите намерили 250 кашона с вино. Те били скрити под брезентови покривала. За напитката нямало надлежните документи

Виното е иззето. На шофьора ще бъда съставен акт по Закона за акцизните и данъчни стоки и ще му бъде наложена глоба от 2000 лв .

"Разкритието идва само дни след като Кримската Служба по лозата и виното отправи официално искане към руското правителство да разшири съществуващото ембарго с налагането на забрана за внос на вина от Европейския съюз", коментираха от ресорното ведомство.

_____________________________________

TRHSDA_Vino: Задържаното вино от Корфу за Русия било сред най-употребяваните в Гърция

Снимка: митница-Свиленград

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия