50 полицаи и огнеборци 3 часа дириха изчезнала румънка на Царевец в Търново

Над 30 полицаи и 15 огнеборци са били вдигнати на крак по обяд в сряда и в продължение на 3 часа са издирвали невръстна туристка от Румъния, която изчезнала при разходка на крепостта Царевец във Велико Търново. В спасителната акция участвали пожарникари от подразделенията в Горна Оряховица и Полски Тръмбеш. Включили се и ченгета със следови кучета.

13-годишната Алессия Бали била на обиколка на историческия хълм със семесйтвото си и група чужденци. Около 13 часа момичето се скарало с майка си и се отделило от групата. Малко след това родителите и захванали да я търсят и като не я открили подали сигнал на тел.112. Малко преди 16:30ч чужденката бе намерена да броди из пътеките под Балдуиновата кула жива и здрава.

Спасителите обаче часове наред обхождали, както архитектурния резерват Царевец, така и подножията под крепостните стени. Когато намерили момичето, се казало, че Алесия се провряла през дупка и излязла извън очертанята на крепостта. По склона обаче се подхлъзнала и не успяла да се върне обратно. Момичето не е пострадало при падането си, а се отървало само с натъртвания и охлузни рани. Въпреки това тя бе откарана и прегледана в болницата в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони