Литва и Латвия отписаха своите срещу българите

Литва и Латвия не вярват на своите отбори срещу българските им съперници в днешните първи мачове от I квалификация за Лига Европа. От 19 ч „Берое“ гостува на литовците от „Атлантас“ (Клайпеда), а в същия час „Литекс“ излиза на терена на латвийците от „Йеглава“.

Интересът към тима от Стара Загора, а и към мача, е толкова нисък, че треньорът Петър Хубчев не даде традиционната пресконференция преди двубоя. Нямаше пред кого, след като местните репортери изобщо не се заинтересуваха. Трибуните на 5-хилядния стадион в Клайпеда едва ли ще приемат повече от 500 запалянковци, като средната посещаемост на отбора е приблизително такава. Медиите в страната пишат само на една тема от раздел „Вътрешен футбол“ и тя е свързана със селекцията на шампиона „Жалгирис“.

В Латвия вестниците не отделят и ред за мача на „Йеглава“ с „Литекс“, който у нас ще се предава от БНТ HD. С отбора от Ловеч пътува и Гриша Ганчев, който от няколко седмици е начело на ЦСКА.

Букмейкърите също са на мнение, че българите ще спечелят сравнително лесно. Коефициентите за победа на „Берое“ са около 1:1,53, а за съперника - 1:6. Ставките за успех на „Литекс“ са около 1:1,25, а за победа на „Йелгава“ - 1:8.

Куриозно, двата български тима са само на 260 км един от друг, което е със съвсем малко повече от разстоянието, което дели градовете им у нас (Ловеч - Стара Загора е около 160 км).

Колумбийските играчи на „Литекс“ Данило Асприля и Рафаел Перез посрещнаха тима направо в Латвия. Двамата летяха през Варшава за Рига, а не с отбора от София. Причината са визови проблеми. Тимът няма да бъде воден от Красимир Балъков, който е наказан за един мач да не седи на скамейката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ