Волейболистките започват на сляпо

„Нямаме информация с какъв състав пристига Полша и на практика ще започнем на сляпо състезанието”, заяви треньорът на волейболните националки Атанас Лазаров преди началото на първия турнир от второто ниво на Гран при в Пуерто Рико.

Българките играят с полякините малко след полунощ в петък – 0,10 часа, следват мачове с Канада и Пуерто Рико. Тимът ни е коренно променен с предимно млади състезателки, като от игралите в Баку тук са само пет, и то предимно резерви. Основните волейболистки останаха да се готвят у нас със старши треньора Драган Нешич и вероятно той ще използва някои от тях във втория турнир в Самоков.

„Полякините са домакини на финалната четворка и знаем, че и те като нас са дошли с млади момичета – продължи Лазаров, който е помощник на Нешич. – Имаме записани мачове на другите ни съперници от Панамериканските игри, но дали ще играят същите състезателки и това не знаем. Така че ще се опознаваме и разузнаваме в движение.”

Националките пристигнаха в град Каролина след 24-часово безпроблемно пътуване през Франкфурт и Ню Йорк. И за разлика от мъжете, които се върнаха без багаж в България след турнето зад океана от Световната лига, единственият проблем за момичетата е умората и разликата във времето от 7 часа.

Позитивно за отбора също така бе, че летището на столицата Сан Хуан е по-близо до град Каролина и така тимът бе настанен бързо в хотела, като от аерогарата бе превозен с популярните в САЩ и Пуерто Рико жълти училищни автобуси, ескортиран от полицай на мотор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт