60 хиляди кюстендилци на референдум, без ромите

Кметският референдум с основно питане дали кюстендилци ще подкрепят за трети пореден мандат сегашния градоначалник Петър Паунов ще започне в 6,30 ч. в неделя, 5 юли 2015 год., като вотът ще продължи до 20,30 ч., обявиха от местната дясна коалиция, в която влизат 14 формации вчера.

Оттам показаха и непрозрачната бюлетина, от която би следвало да се напечатат към 60 хиляди броя - колкото са избирателите по списък, но без ромите от кв. Изток, които са задраскани, след като в гетото "многократно са констатирани корупционни практики и нарашуния на честността на вота, които твърдо се смятат за неприемливи и вреди за цялото общество".

Организаторите гарантират напълно анонимен вот, гласувалият удостоверява мнението си със саморъчен подпис на формуляра. Гласуването по настоящ адрес е допустимо само след предварително записване в срок, който приключи на 1 юли т.г. - дотогава можеха да се вписват желаещи допълнително или да преместят секцията, в която могат да пуснат вота си. Доброволческа комисия ще преброи постъпилите бюлетени, събрани на едно място от всичките 110 секции, и ще обяви резултатите.

Под 5 хиляди участвали в своеобразния десен кметски референдум, който ще върви в деня, когато и гърците отговорят на събдобен зя тях въпрос, ще се счита за неуспех, каза кметът Паунов. През 2011 год. той спечели втори мандат с 14 200 гласа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони