Полицията проверява "паяка" на Златни пясъци

Варненската полиция проверява дейността на фирмата за репатриране на неправилно паркирани автомобили на територията на курорта "Златни пясъци".

Множество туристи се оплакали, че биват глобявани за измислени нарушения, а мистериозен микробус нарочно скривал пътните знаци, стана ясно от репортаж на Нова телевизия в сряда.

Говорителят на ОДП Варна Ивана Милева заяви, че дейността на паяка е проверявана през април и май и тогава са установени нарушения и са издадени предписания, но нямаше информация дали са изпълнени. Тя допълни, че проверките продължават.

Собственик на пътищата и цялата инфрастрктура в курорта е "Паркстрой Златни пясъци", което сключва всяка година договор с фирма за репатриране на неправилно паркирани автомобили. Служителите на частната фирма не са придружавани от полицейски служители, когато глобяват нарушителите, но според Милева това не е задължително. Около паяка в курорта перманентно изникват скандали, а голяма част от принудителните административни мерки, издадени от частния паяк, падат в административния съд с мотива, че са издадени от некомпетентен орган.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони