Разпитват трима на Сейшелите и на Вирджинските острови по делото "Галеви"

Трима свидетели на Сейшелите и на Вирджинските острови ще бъдат разпитани по действащата международна правна спогодба по делото за конфискация на имуществото на Братя Галеви, стана ясно след поредното заседание по процеса в кюстендилския окръжен съд.

В залата бяха представени писмените показания на четирима свидетели, разпитвани в Кипър съгласно регламент от 2001 година. Изпратените от Никозия показания, в превод от гръцки, обаче се оспорват от защитниците на Пламен Галев и Ангел Христов-Геле, след като адвокатите изобщо не са били уведомени за тази процедура.

Капка Гергинова, която е защитник на дружеството "Макса Лимитед", изразила ясно желанието да присъства на разпитите на свидетелите в Кипър, както и на тези на Сейшелите и Вирджинските острови, но това така и не е станало, след като никой не я уведомил. Останалите адвокати не искат да пътуват,защото трябва да си плащат разноските с лични средства.

Процесът, което тръгна преди три години, за конфискацията на имущество за 4 250 189 лева на Галеви,ще продължи през октомври т.г.. Брятата зачезнаха на 8 май 2012 год. и са обявени за международно издирване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини