Пак скандали законен ли е "паякът" в Слънчев бряг

Два грозни инцидента за паркирането на автомобили белязаха старта на сезона в курорта Слънчев бряг.

Според хотелиера Веселин Налбантов, който е член на управата на Съюза на собствениците в курорта, акционерното дружество, което разполага с два паяка, няма право да репатрира автомобили. "Ад- то е юридическо лице без никакви права. Според Закона за местното самоуправление, никой освен общината няма право да санкционира", заяви Налбантов и квалифицира служителите на паяка на АД- то като "мутреещи се хора, които дерибействат".

Вече имахме такъв инцидент, сезирали сме прокуратурата, омбудсмана и чакаме намеса на Главния прокурор, коментира хотелиерът. Инцидентът бе с негов служител, чийто автомобил бил закопчан със скоба, пак според хотелиера "за отмъщение", тъй като броени дни преди това групата искала да санкционира главният му готвач но не успяла.

Хората на АД- то от своя страна също са подали сигнал до полицията за инцидента. Според тях служителят ритал скобата и бил в нетрезво състояние. Заради този инцидент вече има монтирани камери на репатриращите автомобили, които записват цялостната им дейност, обясни Златко Димитров, шеф на АД "Слънчев бряг". Той обясни, че има две решения на върховни инстанции, според които дейността на паяка е законна. Първото е на ВКС- че улиците са част от активите на държавното предприятие. Верно че се касаеше само за една улица, но това дело даде ясно да се разбере чия е собствеността, обясни Димитров. Второто решение е на ВАС от месец май тази година и то утвърждава законността и транспортната схема на курорта, добави изпълнителният директор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони