Преразглеждат тв договор заради ЦСКА

Договорът за тв излъчването на мачове от „В“ група ще бъде преразгледан. Сега правата са в Канал 3, който предаваше целия минал сезон и може да го прави още 1 година. Но в действащия контракт няма сума, която медията плаща на отборите от групата. БФС и клубовете от аматьорската „В“ група искат нов прочит на договора предвид напълно променената ситуация с участието на ЦСКА в Югозападната дивизия на този ешелон.

Гледаемостта на мачовете на „червените“ през последните два сезона е №1 у нас. Със сигурност срещите на ЦСКА във „В“ група ще бият сериозно по тв рейтинг доста от двубоите в елита.

БФС и отборите, които също се надяват на приходи покрай сблъсъците си с гранда, ще разговарят първо с притежателя на правата и ще обсъждат евентуална цена на продукта. Вероятно от Канал 3 ще са съгласни да плащат за двубоите. Но ще има и други кандидати.

Със сигурност всеки от 38-те мача на ЦСКА ще се предава на живо. Това е и една от причините да се мисли в посока изместване на някои двубои от негодни за тв излъчване стадиони в София на „Българска армия“. Ще е изгодно за всички - за телевизията, предаваща срещата, за отбора домакин (и същевременно гост) заради приходите, които ще вземе от билети и тв договора, както и за ЦСКА, защото ще си е у дома.

"Червените" взеха и Демона за лагера в Тетевен

ЦСКА тръгна за първия си лагер извън професионалния футбол в Тетевен. Сред по-опитните имена в списъка на треньора Христо Янев са Стоян Колев, Александър Бранеков, Иво Иванов, Преслав Йорданов, Борис Галчев и Момчил Цветанов. Сред останалите изпъква Николай Цветков с колоритния прякор Демона.

Друг юноша на ЦСКА - Юлиан Чапаев, не попадна в състава и написа в социалните мрежи: „Ех, приятели, свърши се. Един много тъжен миг в моя живот, който ви споделям със сълзи на очите. Мигът, който ме прави тъжен. Само ЦСКА!“

Списъкът: Вратари: Колев, Анатоли Господинов, Слави Петров; Защитници: Бранеков, Чорбаджийски, Виктор Райчев, Кирил Динчев, Милен Кикарин, Васил Попов; Халфове и нападатели: Йордан Йорданов, Иванов, Владислав Узунов, Витанов, Димитър Пантелеев, Александър Александров, Цветанов, Радой Божилов, Йорданов, Григор Долапчиев, Цветков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ