Цветанов: Не споделям тезата на ДСБ, че бетонът трябва да бъде разбит с глава

Не споделям тезата (изказана от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов), че ДПС ще стане удобен партньор, ако го няма Делян Пеевски. Това обяви пред БТВ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той не приема и тезата на ДСБ, че бетонът трябва да бъде разбит с глава.

Не разглеждам декларацията на Валери Симеонов в Народното събрание като ултиматум, защото това е форма за трупане на популярност, имаме искрени отношения и сериозен консенсус, коментира още Цветанов.

За предложените от здравния министър Петър Москов текстове за законови промени, той уточни, че текстът за приватизация на болниците ще бъде оттеглен.

Ситуацията в Гърмен той си обяснява с факта, че наближават местни избори, а има и наслагвани във времето проблеми. „По-рано имаше много ясни правила, Строителни войски, където ромите формираха трудови навици. Сега трябва да се върнат ромските деца в училищата и да има интегриран подход. Трудовите войски към днешна дата не били вариант обаче”, коментира Цветанов.

Той напомни, че когато наближат избори, едни от най-активните избиратели са ромите заради нисък социален статус и възможност за купуване на вота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини