Борисов смъмрил министри за танковете на НАТО

Премиерът Бойко Борисов смъмрил двама министри заради създадения смут около предстоящите учения с танковете на НАТО у нас. Причина за критиките към шефовете на външното ведомство и на отбраната – Даниел Митов и Николай Ненчев, е, че двамата “тръгнали след събитията”. В същото време Борисов обяви, че стои зад двамата си министри и зад всичко, казано от тях.

“След като се чу, че ще има танкове, ние тогава тръгнахме да обясняваме защо и как. В подобни случаи двамата министри трябва веднага да се явят в парламента и да обясняват от трибуната какви са ни ангажиментите”, обясни Борисов по време на блиц контрола в парламента. Той даде да се разбере, че е разговарял и с президента Росен Плевнелиев, който по принцип не бил длъжен да го информира какво прави. От думите му стана ясно, че държавният глава не е поемал други договорки.

“В страната ще влязат само 14 американски танка, които ще участват в общо учение на наша територия. Нормално е наши военнио да се участ и да познават западната техника, а ен само руската”, обясни още Борисов.

Няма да обявяваме война

Премиерът даде да се разбере още, че с никой не се караме и няма да обявяваме война на никого. Според него към момента няма нищо тревожно “нито като военна линия, нито като фронт, нито като отношения между България и Русия”.

“В Баку се видяхме с президента Путин, здрависахме се, а вие се държите така все едно война ще става”, обясни Борисов.

Отношенията с Русия бяха най-обстжданата тема в блиц контрола вчера – имаше въпрос и от БСП, и от независимия Велизар Енчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини