Поучителен случай

Ето ви неочаквана новина: Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров е в конфликт на интереси.

Някой ще каже: стига бе, че то се знае се открай време.

Знае се, обаче чак сега Върховният административен съд го каза – че Емо Фаса, както го наричат някои, като народен представител е прокарал лобистки поправки в законите за тютюна и здравето, от което свързани с нето фирми са се облажили.

Сигналът, пратен преди 3 години в Комисията за конфликт на интереси е минал вече всички перипетии - и през тефтера на Златанов (където пишеше„Емил Димитров стоп!“ и „Емил Димитров да се удари“), и през съдиите, които разглеждаха приложените в него три фактури две години – точно колкото колегите им от чужбина - 53-те жертви на серийния убиец Чекатило. Остават още 30 дни - да го глобят, да му връчат наказателното постановление, той го да обжалва 2-3 години примерно и току виж, че правосъдието възтържествувало!

Какъв е изводът?

Първо, че такова правосъдие е жив резил - нито навременно, нито справедливо.

И второ, че е хубаво дето г-жа вицепремиерката Кунева прави нов Орган срещу корупционните конфликти. Той ще е „различен, едноличен“. Нека. Остава само да сме сигурни, че „лицето“ няма да има тефтерче и че съдиите ще решават делата, а няма само да ги гледат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари