Арестуваха адвоката на българина Серафим Райчев

Романтика и оспорвано състезание тази вечер в „Hell’s Kitchen“

Султанатът на Оман се отказа от исковете си срещу България заради КТБ

Проф. Пламен Киров: Лозан Панов ще бъде удовлетворен, само ако той посочи главния прокурор

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 19 април 2019

Според разследването на Робърт Мълър няма координация между кампанията на Тръмп и Русия

Инвеститорите доволни от ниските данъци и заплати България става 12-та в света по производство на коли, ако “Фолксваген” направи завод

Сани Жекова слиза от сноуборда

Туба Бююкюстюн не се отказва от актьорството Този сезон обаче няма да се снима в сериали

Куриери докладват на НАП онлайн търговците

Министър Вълчев: Увеличаваме заплатите на педагогическия персонал, за да мотивираме най-добрите ученици да станат учители

„Трейс Груп Холд” АД за пътя край Своге: Проектът е изпълнен качествено и в срок

Заплаха за ремонта на стадион „Българска армия” ВМРО: Съоръжението може да сподели съдбата на лифтовете на Витоша

„Партията за Брекзит” води за евровота

Председателят на КЕВР Иван Иванов: Увеличението на тока ще бъде с 3,6% от юли И трите ЕРП-та поискаха по-високи цени

Бивш депутат осъден за конфликт на интереси

Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров е осъден за конфликт на интереси заради прокарване на лобистки закон. Върховният административен съд (ВАС) потвърди решението на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ). С него през 2013 г. бе установено, че като депутат в 41-вото народно събрание Димитров е внесъл промени в Закона за здравето и Закона за тютюна и тютюневите изделия, които отлагат забраната за пушене на закрито и забраняват продажбата на заготовки за цигари с филтър.

ВАС е установил, че пет дружества, в управлението и капитала на които участват съпругата, братът и родителите на Димитров („Табак Трейдинг Партнър“ООД, „Сиел София“ ЕООД,“Инчип -97“ООД,“Табак Логистик Груп“АД и „Симеон -2 „ООД), търгуват с цигари. Магистратите приемат за безспорно, че промяната в двата закона са в интерес на производителите и търговците на тютюневи изделия, каквито са дружествата на роднините на Димитров.

През 2012 г. КПУКИ установи, че бившият депутат е в конфликт на интереси. Административният съд-София отмени решението и посочи, че незаконно Димитров не е изслушан. КПУКИ обжалва, а ВАС посочи, че изслушване не е имало, понеже бившият депутат не се е явил.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.